Skip to content

Hitta lättheten och flytet med löpcoachning!

January 1, 2014
Foto Dan Kullberg Löpare Fredrik Ölmqvist

Foto Dan Kullberg Löpare Fredrik Ölmqvist

Ta tag i nyårslöftet redan idag!
Boka löpcoaching med mig och kom igång direkt! Med bättre löpteknik och mer kunskap om optimala rörelser får du bättre löpkänsla. När du gör rätt och dessutom lär dig slappna av ökar dina möjligheter att njuta av löpningen.

Låt mig visa hur du med relativt små medel kan förändra ditt löpsteg. Om du väljer individuell löpcoachning får du hela min uppmärksamhet och du kan i högre grad bestämma takten. Du kan också samla ihop några vänner eller arbetskollegor för gruppcoaching vid ett eller återkommande tillfällen.

Som amatör är det väldigt lätt att man missar viktiga bitar i löpträningen för att man saknar nödvändig kunskap och därigenom exponeras för löprelaterade skador. Löpcoachningen syftar bland annat till att verka skadeförebyggande genom att ge dig verktygen för att kunna springa med en löpstil som är skonsam mot kroppen.

Foto Peder Sundström Löpare Fredrik Ölmqvist

Foto Peder Sundström Löpare Fredrik Ölmqvist

Även om du är en relativt duktig löpare finns det förmodligen delar av din löpning som du kan utveckla. Som löpcoach är det min uppgift att göra dig uppmärksam på dessa saker och visa övningar som du behöver arbeta extra med. Att springa uppför och utför med bra teknik är det t ex få som behärskar. Generellt slarvar många när de springer. Det är som om kroppen bestämmer och gör som den vill. Så skall det förstås inte vara. Du skall vara ryttaren som leder hästen. Arbetet med löptekniken handlar sålunda mycket om medvetenhet och kontroll.

En annan minst lika viktig aspekt är löpkänslan, dvs hur du upplever och förhåller dig till löpningen i nuet. Även när det gäller detta kan jag ge dig användbara verktyg för att hantera negativa känslor som ibland uppstår under löpakten: prestationskrav, kamp, otillfredsställelse, låg motivation, olust etc. Målet är att du med min hjälp skall hitta en lätthet och ett flyt i din löpning som du har tappat eller aldrig upplevt. Det är faktiskt detta flyt som lockar mig ut på varje löptur.

Advertisements
No comments yet

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: