Skip to content

Löpcoaching med Elicit mot Jubileumsloppet

September 15, 2014
Hög stämning bland Elicits löpare efter målgången. Foto: Fredrik Ölmqvist

Hög stämning bland Elicits löpare efter målgången. Foto: Fredrik Ölmqvist

Liksom många andra företag har IT-konsultbolaget Elicit insett värdet av att ha aktiva medarbetare. Sedan i våras har man därför genomfört gemensamma lunchlöpningar för ett tiotal medarbetare och inbjudna kunder under min ledning. Fokus har varit löpteknik där vi betat av optimala rörelser, kroppshållning och vinkel mot marken, markkontakt, andning, avslappning etc. men även kört nyttiga komplementövningar för bättre rörlighet och atletisk, dvs. funktionell löpstyrka. Utöver grunderna i löpteknik och förståelse för löpningens mekanik har deltagarna även fått prova på barfotalöpning och trail running, samt genomgått videoanalys.

Göteborgs innerstad har faktiskt utmärkta förutsättningar för löpning. Vi har sprungit i Trädgårdsföreningen, längs med Kungsparken och utmed hamnen.
Jubileumsloppet den 13 september har hela tiden varit målet, och en morot för träningen. Men huvudsyftet har varit att komma igång med löpträningen.

Elicits Synnöve Lysö tog sig runt på 1.04.

Elicits Synnöve Lysö tog sig runt på 1.04.

– Vi brinner för att ständigt förbättra oss. Därför har vi under många år jobbat med agil systemutveckling. Men livet erbjuder fler förbättringsområden och i våras kom turen till löpsteget och teknisk löpcoaching. Att vi sedan älskar att tävla är en annan historia, men kort och gott kunde vi inte motstå utmaningen med Jubileumsloppet, säger Anna Storm, VD på Elicit.

Själva Jubileumsloppet hölls i perfekt sensommarväder där 1350 löpare (av 1755 anmälda) tog sig i mål och fick se hamnen från sin bästa sida. Prispengar från Stena och Löp & Sko Kliniken hade lockat topplöpare men för flertalet är det ett trevligt motionslopp. 18 löpare från Elicit & deras kunder genomförde loppet, som lär bli en tradition. Så här beskrev Anders Kantola (51,14), Försäljningschef på Elicit sin upplevelse av loppet:

Anders Kantola, Elicits Försäljningschef före starten vid Rosenlund.

Anders Kantola, Elicits Försäljningschef före starten vid Rosenlund.

“När det gick tungt under loppet, när man kommer ner i det där lilla hålet då medvetandet krymper, försökte jag slappna av, ta det lugnt och tänka på de saker jag lärt mig under kursen: 1:an. 2:an. 3:an, 4:an, 5:an – checklistan med korrigeringar från axlar, bröst, haka, midja, knän osv. Fantastiskt spännande faktiskt, det hjälper. Det känns lättare. Se glad ut. Njut av att det är fint väder och sträck på dig. Det hjälper jättemycket, säkert fysiskt men minst lika mycket mentalt, istället för att man sakta regrederar ner. På så vis kan jag säga att jag har hört din röst under loppet mer än du tror: ‘tänk på höften, sträck på dig, slappna av, skaka ur, börja om…’ Så det har varit superbra.

No comments yet

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: