Skip to content

Contact

Write a comment, or email me directly: fredrik.olmqvist(at)swipnet.se

Maybe you know someone, a group or company who could benefit from my version of running coaching. I can email coaching suggestions, references, fees etc.

Apart from running coaching, I guide both city runs and different kinds of trail runs.

I also do lectures on natural running and optimal natural nutrition, which I use to write articles about.

If you want to send test samples please contact me via email to get my postal address.

 

 

Advertisements
9 Comments leave one →
 1. April 12, 2009 19:33

  Hola Fredrik!! Me alegro de haberte conocido en Des Sables 09,es una des las cosas que me llevo con gran recuerdo de esta prueba.Espero verte pronto en alguna otra carrera de locos.
  Un abrazo

  Julio Gomez Camacho (corricollano)Esp

  Svara

 2. Tommy Törnquist permalink
  June 20, 2009 5:23

  Hej Fredrik.
  Tack för en mycket informativ sida. Jag läste din artikel i senaste RW. Jag gillar superfood men är lite novis på området. Annars är jag mycket kostmedveten. Jag tränar och tävlar Marathon, ultralopp och triathlon och är mycket intresserad av hur du laddar inför lopp och äter och dricker under lopp med hjälp av superfood. Det är praktiskt med konventionella gels och bars att ha med sig i ryggfickan men hur gör du med dina hemmagjorda produkter för att det ska funka praktiskt på dina tävlingar? Jag förstår att du kolhydratladdar med chiamjöl (jag har precis beställt detta undermedel)eftersom det binder vätska men vad tar du till då orken tryter och du behöver snabb energi under en tävling? Problermet med de vanliga energiprodukterna är att jag alltid går upp i vikt efter en tävling. Visserligen tappar jag mycket veckan efter då vätskan går ur kroppen men det blir alltid en del av plusvikten kvar som jag får arbeta bort. Jag sätter det i samband med alla fruktosprodukter som jag har tryckt i mig, men det är samtidigt svårt att klara sig utan dem då man ligger ute under många timmar och vill prestera max. Har du någon sida med recept på dina “sportprodukter”? Tack för din tacklista. Det var lättare att hitta produkterna på nätet än vad det är i hälsokost affärerna.

  Tommy Törnquist
  50 år i år.

  • fredrikolmqvist permalink*
   June 22, 2009 17:05

   Hej Tommy,
   kul att du hittat något av intresse på min bloggsida, där jag har skrivit om min trailmix och egengjorda energibollar.
   Utöver det förslår jag att du testar lite olika torkade (ekologiska) nötter och frukter: ananas, äpple, mango, dadlar, fikon, russin. Jag har även använt mig av mullbär, inca-bär och gojibär. Framöver kommer det säkert lite mer tips och “recept”. Lycka till!

 3. Tommy Törnquist permalink
  June 25, 2009 17:29

  Hej Fredrik.
  Tack för ditt svar. Att äta rätt är självklart för mig. Jag har varit vegetarian (+ fisk) sedan jag föddes, så jag har kollen där. Äter nog över ett kg nötter, fruk & grönt om dagen. Jag var mer intreserad av att “fiska” lite tips i från dig angånde superfood och då i samband med tävling. Jag har heller aldrig gillat dessa gel och kakor som man trycker i sig i mängder under långlopp. Jag är novis inom superfruit och superfood men känner att det är rätta grejen för mig. Jag har köpt på mig incabär, gojibär, vita mullbär, spirulina (som jag tog mycket för några år sedan men sedan kom en larmrapport om dess verkan och då slutade jag), maca-, acia- och ciapulver. Bipollen är på väg. Förmodlingen gör du en blandning av alla bär och torkade frukter och mixar dem och jag kan tänka mig att rulla kakorna i smält mörk choklad för att få en praktisk och god “förpackning” som man kan ha i ryggan eller på cykeln. Det jag inte har fått någon kläm på är det här med sportdrycken. Det funkar inte med vatten om man ska prestera max under många timmar. Du kan inte läcka lite om vad du gör den på? Det måste vara något som ger snabb energi. Läste om ditt recept på dryck efter loppet. Är det samma som du tar under loppet, minus bipollen?

  Tommy

 4. tardif nicoolas permalink
  January 30, 2012 16:27

  Hello, Frederik,

  I just arrive in Sweden and I just want to ask you a question. Did you know a website which list all the race (outdoor sports) in sweden.
  Thanks a lot.

  Nicolas

 5. Andre' Sinclair permalink
  November 17, 2012 23:53

  Hej Fredrik,
  du har lyckats fylla artiklarna med mkt kunskap & intressant text.
  Jag planerar springa 100 miles i arktisk kyla & dra packningen m kläder & utrustning i en pulka.
  Jag svettas riktigt mycket vilket innebär att jag alltid springer m genomblöta kläder.
  Jag tänkte springa loppet i merinoullplagg & tänkte m en softshell jacka ytterst.
  Har du tips på softshelljacka el dylikt som funkar både vid löpning & gång & klarar av artisk kyla & vind?

  Med vänlig hälsning,
  Andre’ Sinclair

 6. March 11, 2013 12:13

  Hej Fredrik,
  hur ser vårens schema ut för 2013? Jag har varit tvungen att lägga om löpsteget från häl till framfot pga en trött fettkudde i hälen och skulle behöva lite tips på hur jag får till steget så att det blir mer naturligt och inte så “mekaniskt”.

  Mvh
  Stina

  • fredrikolmqvist permalink*
   March 11, 2013 21:19

   Hej Stina, jag visar dig gärna. Att förändra sitt löpsteg handlar om mer än enbart fotisättning, förändringen måste ta sin början i andra änden:-)

 7. Ulrika Knutson permalink
  February 10, 2014 16:52

  Hej!
  Funderar på att ge bort några tillfällen med löpcoach till min bror som sprungit mkt men behöver lära sig bättre teknik. Han har även problem m sk “gubbvad” om du har ideer vad man kan göra åt det.
  Hur går man tillväga för att boka samt vad kostar det?

  Mvh Ulrika

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: